сряда, 8 юни 2011 г.

Nihil agendoq male agere discimus - Като не правим нищо, се учим да правим лошо.

Днес се записах в Université de Montréal специалност Биохимия и молекулярна медицина 1-cycle bac. 3 ans. C'est une bonne nouvelle .... n'est-ce pas ?!? Както се вижда от снимката тука се учи здравата ... няма лабаво сесията идва.
Много мислих кой университет да избера.... и накрая май-реших да е този.
За всички "путьовци" дето ще кажат много 3 години как ти се учи ще кажа: малко е, после може и магистратура да направя. И изобщо усмивки и критики не искам. След 3 години критиците пак ще са на социал и още ще гледат да изкрънкат някой долар на черно и ще реват как са дескриминирани от "тъпите кебекоа" и че трябвало 2 езика (френски-английски) дори за мижава работа от 10-15 $ / за час.
Готино нали ? Какво по-добре от това с лека принуда да говориш 2-3 и повече езика. (БрЪЪЪч на село! Там се говори само български.)

Arrêtez de chialer (l'e) !!! Allez vous faire foutre !!!

Je m'en câlice pour les autres mais ....... всеки сам си решава.. просто е депресиращо постоянно да слушаш оплаквания. Не съм искал да обидя никой. Просто човек трябва да направи нещо, да рискува ....... бахти рискувахме и спечелихме: живеем в една прекрасна страна...... добре де провинция в Канада-а не в онази кочина България. Не трябва да се отпускаме като лайненца видели сладкия живот на социал и работата на черно. Стягаме си здраво и само напред. На всички ни е трудно няма спор особено на вас по старите хххх ( oпс без да искам ). Ici, mon tabarnac, la vie est formidable. Profitez-en! Moi, je le ferai... je te joure!!! Si j'avais su que Québec est "un pays" tel accueillant, j'aurais immigré dix ans plus tôt.

P.S Всички негативни описания на имигранти не се отнасят за мои познати (щото в нашто село педераси няма ) а за останалата българска общност... хахаха че смешно звучи като го казвам ОБЩНОСТ ....... като цяло това са стари имигранти..... ние младите на 2-3 години още се ориентираме и дано не станем като тях.
И най-важното предстои голямо парти (края на август) в университета: 2 дена е партито като първия е с маски... та ще направя снимки да видите Стария змей.


1 коментар:

Красимир Коев каза...

(БрЪЪЪч на село! Там се говори само български.)

:) Ами бъркаш се :), даже и от българския е много далеч въпросната реч :D